• -
  • Aktuality
  • -
  • Volba povolání pro žáky 8. ročníků ve školním roce 2021/2022

Volba povolání pro žáky 8. ročníků ve školním roce 2021/2022

27.06.2022

Na jaře letošního školního roku se po nejrůznějších covidových opatřeních mohli začít připravovat na volbu budoucí střední školy a s tím spojenou volbu povolání i žáci 8. ročníků.

Využili jsme dlouhodobé spolupráce s některými středními školami a uspořádali pro ně exkurze, projektové dny a soutěže na následujících školách: 

1) SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové, Hradební

2) SŠ a VOŠ aplikované kybernetiky Hradec Králové

3) SŠ služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové

Chlapci i dívky na daných školách strávili mnoho hodin, vyzkoušeli si nejrůznější práce a aktivity s danými obory spojenými. Kupříkladu výrobu elektrického obvodu, ze které vznikla fungující blikačka na kolo, dále programování strojírenské součástky, ovládání robotů, vazbu květin, práci kadeřnice atd.

A v příštím roce budeme pokračovat. Už 16. 9. je pro žáky 9. ročníků připravena akce "Den pro vás 2022" na SOŠ a SOU Hradec Králové, Vocelova. Děti budou soutěžit v následujících disciplínách: Pěkný chodník, Dřevostavění, Střechou nepoteče, Voda teče, Za tmy budu svítit, Malá STK.

A to není vše! Již samozřejmostí je návštěva Přehlídky středních škol v Aldisu, Úřadu práce a zejména celoroční výuka v hodinách pracovních činností, zaměřených v 9. ročníku právě na volbu povolání a věcí spojených s přijímacím řízením.

Věřím, že když na sobě budou žáci soustavně pracovat, pak vyberou a dostanou se právě na jejich zvolenou a vysněnou střední školu! Další fotky ve fotogalerii

Pavlína Lohnická, výchovný poradce

$$popis$$

KONTAKT

e-mail: zs@stefcova.cz
mobil: 606 777 038
Zobrazit mapu
Statistika přístupů
Dnes: 1
Celkem: 409
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.